Διοικητικό Συμβούλιο και Ιδρυτικά Μέλη

Περικλής Δρούγκας

Ο κ. Περικλής Δρούγκας κατέχει επαγγελματική εμπειρία άνω των 40 ετών στον χρηματοοικονομικό τομέα έχοντας υπηρετήσει σε ανώτερες εκτελεστικές θέσεις σε πολυεθνικούς και περιφερειακούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Μεταξύ των άλλων θέσεων διετέλεσε ως Βοηθός Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην ING BANK NV, Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην Εγνατία Τράπεζα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες ΑΕ & Εγνατία Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕ, και Γενικός Διευθυντής σε εταιρείες του Ομίλου EFG Eurobank. Το 2008 διορίστηκε στην Alpha Bank Serbia AD ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Executive Board και το 2012 ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Executive Board της θυγατρικής της Alpha Bank στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Αλβανία κατείχε μια σειρά θέσεων ως μέλος σε κρατικές επιτροπές και διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών της Αλβανίας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διεθνών Επενδυτών Αλβανίας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρικής Ευθύνης.

Ο κ. Δρούγκας είναι επίσης μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου σε τράπεζα των Δυτικών Βαλκανίων.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα χρηματοοικονομικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης στελεχών.

Μαρία Γαζούλη

Βιολόγος, Καθηγήτρια Βιολογίας – Γενετικής – Νανοϊατρικής στο Eργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

 Η Μαρία Γαζούλη, Βιολόγος, είναι Καθηγήτρια Βιολογίας – Γενετικής – Νανοϊατρικής στο Eργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πραγματοποίησε την 1η διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Επιστημών του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και την 2η διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική εκπαίδευση στις ΗΠΑ στο Τμήμα Κυτταρικής Βιολογίας και Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Georgetown, Washington DC.

Το ερευνητικό έργο της Δρ. Μ. Γαζούλη εστιάζει κυρίως στη μοριακή/γενετική βάση ασθενειών κυρίως αυτοάνοσων/φλεγμονοδών ασθενειών και του καρκίνου, στη μοριακή ανίχνευση παθογόνων και στη διερεύνηση της παθογένεσης των ασθενειών που προκαλούν στον άνθρωπο. Η Δρ Γαζούλη ασχολείται επίσης με την ενσωμάτωση της νανοτεχνολογίας στη στοχευμένη ανίχνευση καρκίνου, την απεικόνιση και την παράδοση φαρμάκων. Τιμήθηκε με την υποτροφία Fulbrightγια την ανάπτυξη συστοιχιών βιοαισθητήρων με βάση τη νανοτεχνολογία για την ανίχνευση κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, CollegePark, MD, ΗΠΑ, και μετεκπαιδεύτηκε στη βασισμένη στη νανοτεχνολογία στεοχευμένη χορήγηση φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Από την έρευνα της Δρ Γαζούλη έχουν προκύψει >330 διεθνής δημοσιεύσεις που έχουν λάβει >15000 αναφορές με h-index=63 (Google scholar). Κατέχει 1 διεθνή πατέντα και 3 Ευρωπαϊκές. Έχει δώσει περισσότερες από 60 προσκεκλημένες διαλέξεις σε διεθνή/εθνικά συνέδρια και πανεπιστήμια και έχει εκπαιδεύσει αρκετούς νεότερους επιστήμονες. Υπηρετεί ως εκδότης και ad hoc κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και ως ειδική αξιολογήτρια για Εθνικούς και Διεθνής Οργανισμούς Χρηματοδότησης της Έρευνας. Είναι επιστημονική συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από Εθνική χρηματοδότηση. Εχει συντονίσει την Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση για τους Σπάνιους Καρκίνους που περιλαμβάνει περισσότερες από 20 ερευνητικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

Η Δρ Γαζούλη διδάσκει Βιολογία, Γενετική και Νανοϊατρική σε προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και έχει συμβάλει στην επιμέλεια βιβλίων στα πεδία αυτά στα Ελληνικά. Διδάσκει επίσης διάφορες πτυχές της Βιολογίας, Γενετικής και της Νανοϊατρικής σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ, και σε άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) (2019-2023), Εθνική Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προηγμένων Θεραπειών (CAT) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (2021-2023), και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) (2023-σήμερα).

ORCIDID: 0000-0002-3295-6811 / ResearcherID: I-2572-2018

Μείνετε ενημερωμένοι με email newsletter

Kαλέστε την γραμμή βοήθειας 2103303313

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέως Εντέρου

Eγγραφείτε στο Newsletter του Συλλόγου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για τα τελευταία νέα και εξελίξεις.

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία!